At samle trådene

Opgaven

Efter succesfuld fundraising i 2013 skulle Videnscenter for Patientstøtte søsætte fire projekter i begyndelsen af 2014. Fælles for alle projekterne var et udgangspunkt i Region Hovedstadens Børn- og Ungepolitik. Der var derfor et ønske om at udvikle et design i informationsmaterialet, der tydeligt viste afsenderen, men også levnede plads til de individuelle projekters udtryk.

Overvejelserne

Den grafiske identitet skulle bruges til kommunikation under projektarbejdet og ikke nødvendigvis indgå i projekternes forskellige produkter (manualer, hjemmesider, pjecer, osv.). Jeg ønskede derfor at give projekterne høj genkendelighed og fælles tilhørsforhold. Siden udgangspunktet var børn og unge, gik jeg efter at signalere en sårbarhed, der skulle vække empati blandt dem, der kom i kontakt med projekterne under deres arbejde.

Resultatet

Håndtegnede illustrationer i sort/hvid blev en stilistisk styrke. Efter et par koncepter lavede jeg, efter ønske fra projektlederne, en primær illustration til hvert projekt med børn i centrum. Det blev til: En illustration af en familie samlet om et miniature bylignende miljø (til projekt om tværsektoriale udfordringer for socialt udsatte familier i sygdomsforløb), en illustration af et barn i en skov af ben for at fremstille barnets perspektiv i en travl verden på de voksnes præmis, samt et barn omgivet af enorme byggeklodser (illustration til et undervisningprojekt).

Jeg fulgte materialet op med at udvikle undervisning til projektlederne i relevante kommunikationsformer, fx nyhedsbreve, brev- og emailskabeloner. Det både har resulteret i tilfredse projektledere, der glædede sig over at kunne levere sikker og god kommunikation, samt god feedback fra de deltagende afdelinger, der har vidnet om en stærk genkendelighed.

 

De 4 projekter

360 grader rundt om den socialt udsatte familie i sundhedsvæsnet

Krise- og traumeinformeret støtte til børn og unge på hospitalet

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre – et interventionsprojekt

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre – et undervisningsprojekt